• Menszesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!
        Felfázás miatt bevettem kb 3db antibiotikumot, ami miatt a a menstruációm megjött pont egy héttel hamarabb és akkor is, amikor kellett volna rendesen.Ez volt a mult havi menszeszem.(Hozzáteszem, a gyógyszert (Regulon) rendesen szedtem)
        Az e havi viszont újra egy héttel hamarabb megjött, de a vérzéses folyást egy b arna folyás előzte meg, ez kb 3-4 napig volt.
        Ön szerint mi lehet ez? Mit tehetek?
        Köszönöm előre is válaszát!
        Tisztelettel:Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a pecsételő vérzés témában

        Kedves Csilla!

        Egyrészt olyan nincs, hogy "kb. 3 db. antibiotikumot" szed valaki, ennél rosszabbat nem lehet tenni. Ilyenkor alakulnak ki a gyógyszereknek ellenálló kórokozók, mert nem történt meg a teljes kezelés. Nem tudom, milyen gyógyszert szedett, és miért nem szedte az előírásnak megfelelően, de akár az is lehet a probléma hátterében, hogy hüvelyfertőzés volt a vizelési panasz oka, ami nem gyógyult meg, és most a fertőzés újból fellángolt, ezért pecsételt. Egyébként az antibiotikumok egy része csökkenti a fogamzásgátló hatását, ezért fordulhat elő rendellenes időben vérzés, türelmesen várni kell 1-2 ciklust, hogy ez rendeződjön. Ha orvosnál még nem volt a panaszok miatt, akkor jó lenne egy kontroll, hogy lássák, nincs-e hüvelyfertőzése, amire megfelelő gyógyszerrel szépen meggyógyul, és megszűnik a pecsételés is.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-03-14 12:09:13; Megválaszolva: 2010. március 14., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: