• Nőgyógy. probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! A kérdésem a következő lenne:2008 dec.-ben császárral születtek ikerlányaim. Azóta a mensesem nem a régi.Első nap még nincs is probléma, de aztán borzasztó nagy mennyiség "önt el". Ami azt jelenti hogy egy órán belül 2-3 tampon szükséges.+a betét.Ön szerint mi lehet ennek az oka? Normális vagy valami probléma lehet.(Van két fiam is.)Előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a rendellenes menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha a vérzés ezt követően lecsökken normális mennyiségre, és nem elhúzódó, nem okoz vérszegénységet, akkor nem valószínű, hogy bármilyen probléma lenne. Ha több napig nagyon bő a vérzés, akkor egy vérképet kellene nézni, hogy nem-e vérszegény emiatt. Fontos tudni, hogy egyrészt az évek során is változik a menses, másrészt bizony, a szülést követően is más jellegű lesz, hiszen a méhe is átalakul, nem lesz sosem olyan, mint szülés után, ez normális, és a hormonrendszer is változhat. Tehát akkor igényel további vizsgálatot, ha a vérzés több napig ennyire bő, vagy túl sokáig tart, esetleg vérszegénységhez vezet.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-14 11:59:15; Megválaszolva: 2010. március 14., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: