• Leépülés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor Úr/ Nő!

        Furcsa kérdésem lenne, önökhöz, egy sor számomra megmagyarázhatatlan dolog történik velem. 37 éves vagyok, 5 gyermekem van. 1 éve kiderült, hogy PCOS vagyok. Kb szintén 1 éve elkezdődtek a problémák a gyomrommal, folyton ég, fáj, nem tudok mindent megenni, csak bizonyos dolgokat, ezt már vizsgálják. A PCOS vizsgálatokra, kezelésekre az orvosom szerint nincs szükség, mert úgysem gyógyítható. Fogytam 20 kg 3 hónap alatt, és mintha naponta új tünetem lenne, ami nem feltétlen függ össze egyik problémával sem. A jobb fülemben időnkét érzem a szívem dobogását, éjjel zsibbad a jobb kezemen a kis, és gyűrűs ujjam.Vulvodíniám van az orvos szerint, aminek a tünetei csak időszakosan jelentkeznek. Alacsony a cukrom, de ezt sem kezelik, azt mondják nem szükséges, annyira nem alacsony. 120p terhelésnél 4.4 volt cukor után. Migrénes vagyok, ami a gyógyszerek miatt gond, mert a gyomromnak nem jó a fájdalomcsillapító. Nem tudom mi történik velem, de van valami amitő félek, és a kérdés erre vonatkozik. A férjemmel nem vagyunk jól, 4 éve nem élünk házas életet, és időnként embernek sem nagyon érzem magam mellette. A kérdésem, különös, de elképzelhető, hogy a fokozatos pszihés terheltség miatt alakul ki egyes tünetem? Lehet,   hogy a női hormonok reagálnak valahogy egy rossz kapcsolatra? Sok tünet csak akkor jelentkezik ha a közelemben van. A fül dobogás, a gyomorfájás, migrén. Mit kezdhetek a PCOS- val? A zsibbadással? Voltam MR- en az negatív volt, a fejfájás miatt csinálták. A hormonjaim fél éve nézték akkor renben voltak. Fiatal vagyok, és félek mi vár még rám. Kérem adjanak tanácsot nekem.

        Nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves 37 éves!

        Klimaxa biztosan nincsen. A PCO miatt a migrén biztosan nem lehet, az hogy a tünetei mitől vannak nem tudom. mindenképpen szakemberekhez kell fordulnia, mivel a panaszokat tisztázni kell. Azt gondolom, hogy az ilyen panaszok hátterében lehet pszichés ok is ami visszavezethető arra is hogy valami miatt nem boldog. Tehát lehet, hogy a lelkében is rendet kell tenni, és utána lehet, hogy a testi panaszok is megszűnnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-17 21:01:26; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: