• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 24 éves vagyok, 8hónapja adtam életet a kisbabámnak, aki 4kg, 52cmrel született. Nem volt egyszerű szülés, természetes úton jött világra. Nos azzal tisztában vagyok hogy a belső szerveknek idő kell még helyre jönnek, de mikor pisilek, állandóan valami gennyes fehér valami távozik. Mindig. És nem is kis darab. Néha fáj, sőt begörcsöl a hasam. Sokszor voltam felfázva, hólyaghurutot is mondtak már de nem igazán foglalkoztak velem a dokik, és nem kaptam választ semmire mindig mindent a szülésre fogtak. Aztán a 3.alkalom után elegem lett a közönyből és ezzel a problémával már nem mentem el. Most nyomozok valami új doki után. A terhes kiskönyvemben szerepelt a p2es candida. Mostmár nagyon zavaró ez a probléma, próbáltam hüvelyzuhanyt, intim törlőket-mosakodókat használok.Csak azt szeretném tudni, mégis mi lehet ez?

        Tisztelettel: Zsófi

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Zsófi!

        Az első teendő, hogy eldönti, honnan jön a sűrű folyás. Nagy valószínűséggel a hüvelyből, és csak azért érzi a vizelet közben, mert ekkor lazulnak el a gátizmok. Egy tampon behelyezésével a vizelet előtt ez egyértelműen elkülöníthető lesz.

        Ha a hüvelyből jön a folyás, akkor nőgyógyászaton kell azt ellenőrizni, és megfelelően kezelni, ha a vizelettel távozik sűrű folyadék, akkor a háziorvosnak kell vizeletivizsgálatot csinálni.

        Amit jó tudni, hogy hüvelyfertőzés a gyulladás miatt is gyakran okozhat vizelési panaszokat, de van olyn kórokozó, ami a méhnyakot, és a húgyutakat is megtámadhatja, így mindkét helyen okoz fertőzést, így is lehetnek panaszok. A szüléshez semmi köze a dolognak, gyógyszeres kezelésre van szükség, hogy a panaszok megszűnjenek.

        Ha kiderül, hogy mi okozza a panaszt, írjon újra, mert akkor tudok tancásot adni a megelőzésre is.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-12 11:18:24; Megválaszolva: 2010. március 12., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: