• Hüvelygomba... még mindig...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

         

        Köszönöm szépen a válaszát.

        Azóta már voltam orvosnál, aki vett tenyésztést és candida albicans állapított meg, felírt hüvelygolyókat (10 db) még kettő van hátra, de még mindig nem teljesen állt vissza a hüvelyflórám (azon kívül hogy ki van pirosodva nincs semmi tünetem)... Ön szerint ezek után mit lenne érdemes tennem? Tejsavas irrigálás (és azt hogyan? )

        Sok fórumot olvastam, és attól tartok hogy én is úgy járok mint sok nő, hogy évekig szenved a gombától. Vagy Ön szerint érdemes kipróbálni a candida diétát? (ha igen akkor amit és hogyan? ) Vagy mit ajánl? Kérem segítsen.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Nóri!

        Azt nem tudom, most milyen hüvelygolyókat kapott, de amit mindenképpen meg kell csinálni a kúra után, hogy beszerez Gynoflor-t, ezt receptre lehet kapni, és kúraszerűen elhasználja. Ha megírja, hogy milyen kúpot kapott, akkor talán tudok még hosszabb távra is javasolni, így azért nehezebb.

        Az irrigálást a gyógyszertárakban kapható irrigáló készülékkel lehet végezni, tejsavat pedig szintén a gyógyszertárban kaphat, a patikus a készüléknek megfelelően tud segíteni a hígításban. Arra vigyázni kell, hogy nem szabad túlzásba vinni az irrigálást, mert az összes lactobacillust is kipusztíthatja, pontosan ezért vannak sokan az irrigálás ellen, mert helytelen használattal többet lehet ártani vele. Amikor megszűnnek a panaszok, heti 1x elég végezni, mindig legyen utánna egy Gynoflor kúp, és a készüléket ki kell fertőtleníteni használat után. Emellett, gyakran van szükség hosszantartó gyógyszeres kezelésre is szájon át, a gyógyszer típusa a fertőzés jellegétől függ.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-11 22:31:01; Megválaszolva: 2010. március 11., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: