• Fogamzásgátló okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 18 éves vagyok és 14 hónapig szedtem cipromix nevű fogamzásgátlót. A menstruációm rendszeres volt, de átlagban 8-10 napig szoktam menstruálni, ezért írta fel a gyógyszert a nőgyógyászom. Legelőször lindynette nevű tablettát szedtem 6hónapig, de abban sok volt a laktóz és azért váltottam. Tejcukorérzékeny vagyok. 3 éve volt petefészek cisztám. 2009. decemberében abbahagytam a gyógyszerszedést és január 4.-én menstruáltam normálisan és azóta meg nem jött meg. Semmiféle nemi kapcsolatom nem volt már rég óta. A gyógyszert azért hagytam abba, mert barna folyásom volt és az nőgyógyászom azt mondta, hogy a gyógyszer okozta. De hüvelykúp használatával megszűnt a folyásom. Miért nem jön meg? Tudom, hogy vissza kell állni a szervezetem hormonszintjének, de 2 hónap sok idő szerintem. Az utóbbi fél évben sokszor szúr az alhasam jobb oldalt, és ilyenkor nehezen tudok ülni! De azt mondta az orvosom, hogy nem vett észre semmi problémát. De nem értem. Valaminek akkor is kell lennie. Ön szerint mi okozza a menstruációm kimaradását és a hasszúrást? Kérem válaszoljon...Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem kell ennyire izgulnia a menses miatt, akár 3 hónapot is várhat, ha szükséges. Amire viszont oda kell figyelni, hogy az alhasi panaszok ismétlődése, vagy fokozódása esetén ismételt nőgyógyászati vizsgálat szükséges. A panaszoknak az okát jó lenne megkeresni.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-03-09 20:52:04; Megválaszolva: 2010. március 09., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: