Meddőség

Tisztelt Doktornő!

  Bevallom őszintén nem vagyok megelégedve az orvossal, aki a meddőségi ambulancián kezelt engem.  Alig kaptam tájékoztatást, erről az átjárhatósági vizsgálatról is önöktöl kaptam információkat. Leírom pár leletemet, de én úgy értelmeztem, hogy szervi bajom nincsen.

Korom: 25 év
Magasságom: 169 cm
Súlyom: 55 kg
Vérnyomásom 125/80 ( néha kicsit alacsonyabb, de szerintem normális)

Párom kora: 33 év
párom magassága: 185cm (kb.)
Párom súlya: 98 kg
Vérnyomása: 120/80 Kb.

2008 Szept 30: Hormonvizsgálat (ciklus 18. napja)
TSH 3GEN: 2, 990 mIU/mL
Szérum FSH: 3, 6 mU/mL
SZérum LH:10, 16 mIU/mL
Szérum prolaktin: 24, 77 ng/mL

2009 Febr. 04 (ciklus 17.napja)
Szérum FSH: 4, 2
Szérum LH: 10, 66
Szérum prolaktin: 20, 74

2009 Júli 14 (ciklus 17. napja)
 Szérum prolaktin: 9, 65

Itt már csak a prolaktin nézték, ekkor én egy magánrendelésre jártam, és innen irányítottak át a meddőségi ambulanciára. Az ultrahang leleteim negatívak. Gonorrea, Chlamydia, Mycoplasma, Ureoplasma, Herpes simplex negatívak. Cytológia rendben(p2) Terheléses vércukor a következő: Éhgyomri vércukor: 4, 40 mmol/l, Pl.glük.terhelés után 2h: 4, 20 mmol/l. Ugy tudom ez is rendben volt. A párom spermavizsgálata is jó lett, azt mondta az urulógus, hogy rendkívül jó. Enne értékei a következők:

Makroszkópos vizsgálat:
Karencia: 4 nap
Szín: opálos
Térfogat: 2, 2ml

Mikroszkópos vizsgálat:
Spermaszám: 34Millió/ml
Vitalitás: 75% élő spermatozoa
Motilitás: 65% progresszív élénk mozgású
              5% progresszív mérsékelt mozgású
              5% kóros mozgású
              25% mozdulatlan
Morfológia: 65% normális szerkezetű
                 35% kóros szerkezetű: fejdeformitás:10% testrendellenességek:15% farokdeformitás 0

Elfolyósodási idő: normális
Viszkozitás: Normális
PH: 7, 2


Ezek lennének a leleteink. Illetve a fontosabbak. Említette ezt az összeférhetetlenséget. Nekem most a műtét előtt kimaradt a vércsoport meghatározás, ezért egy kis lapkára csöpögtettek vért, amit hosszasan vizsgálgattak, mire az jött ki, hogy A Rh negatív vagyok. A párom azt mondja neki ilyen még nem volt, de ő úgy tudja AB pozitív. Szerintem kellene egy normális vizsgálat erről. Ez lenne az összeférhetetlenség? De ez még nem magyarázza a peteérésem hiányát.  Ha mégis erről lenne szó, hogy a véreink nem szeretik egymást, akkor ez azt jelenti, hogy le kell mondanunk a gyerekről? Kérem segítsen doktornő, már teljesen össze vagyok zavarodva. Én nem hiszem, hogy 25 évesen mesterséges megtermékenyítésre lenne szükségem.  A műtétem márc. 1-én volt. Meddig nem szabad próbálkozni? mert azért reménykedem abban, hogy most megmozgattak odabent, hátha összejönne. De azt nem közölték mikor lehet elkezdeni a házas életet. Válaszát, megértését és kedvességét előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

Kedves Andrea!

És mi lett a vizsgálat eredménye? Rendben vannak a petevezetők? A műtét után egy hónap múlva kell egy nőgyógyászati kontrollvizsgálat, és utána lehet próbálkozni.

Az összeférhetetlenség nem függ a vércsoportoktól, semmi baj sincs, ha valakinek a vércsoportja nem egyezik, ez normális. Tulajdonképpen a vizsgálat lényege, hogy együttlét után a méhnyakból mintát vesznek, amit mikroszkóp alatt megnéznek, hogy lássák, a spermiumok életben vannak-e. Ha nem, akkor az inseminációval kell tovább próbálkozni, mert azt jelenti, hogy a méhszájban olyan anyag termelődik, hogy a spermiumok nem jutnak fel a méhbe. Ez egy viszonylag egyszerű vizsgálat, bár nem végzik mindenhol, ennek érdemes utánajárni.

Amit én nagyon hiányolok a leleteiből a következőek:

3. és 20. napi vérvétel, hogy lássák, hogyan alakulnak a hormonszintek.

12-14. naptól UH-os követés másnaponta, hogy lássák van-e peteérés.

Ha ezek megvannak, akkor meglátják, hogyan tudnak továbblépni. Mióta próbálkoznak a babával.

Írjon, ha tudok még segíteni, hátha megtaláljuk a bizonytalan pontot, és mindenképpen másolja be ezt a levelet is, mert akkor tudni fogom az előzményeket is.

 

Kérdés: 2010. március 08., 09:44; Megválaszolva: 2010. március 08., 09:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?