• Miért nincs menstruációm?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő vagy doktorúr!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhőz, h miért nincs menstruációm. Hamarosan betöltöm a 18. 13 éves koromtól volt mensesem és két évig rendszeres volt, de azóta nem jön meg. Voltam vele már több nőgyógyásznál, de nem találnak semmit. Fél évig kellett fogamzásgátlót szednem, addig volt mensesem is, de amint abbahagytam újból nem jött meg. Az ősszel meg jött magától és 3 hétig voltam beteg, de azóta megint nem jön meg. A vérképemben nem jó a testosteron szintem (5, 29), és a DHEA-S értékem is magas (10, 980). A máj eredményeim se jók, de nem tudom, h ez összefüggésben lehet-e a menstruációmmail. Se kreatinin-kináz megh. 244, GOT 51, GPT 70, össz fehérje 88, antistreptolisin-O 257, 8.

        Előre is köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Fiatal Hölgy!

        Az eredményekkel mindenképpen egy endokrinológushoz kellene elmennie. Nem tudom, miért nem találnak "semmit", hiszen a magas tesztoszteron már éppen elég. Ez is indokolhatja a menses kimaradását, de az egész hormonháztartás működését vizsgálni kellene. A többi hormonról nem ír, pedig azok értéke is nagyon fontos lenne.

         


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-08 09:21:43; Megválaszolva: 2010. március 08., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: