• Fontos ezen gyógyszerek együttszedése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértők! Nőgyógyászom FlucoHEXAL 150 mg kapszulát írt fel nekem és a férjemnek hüvelyi gombás panaszomra.(mindkettőnknek 1 db kapszula bevétele, ami flukonazolt tartalmaz).Elfelejtettem neki említeni,, hogy a szorongásos betegségemre szedett napi 2-szer 0.5mg Helex SR retard tabletta és a Sensonette fog.gátló mellett bevehetem-e a FlucoHEXAL 150 mg kapszulát.Esetleg nem léphetnek ezek a gyógyszerek kölcsönhatásba egymással? Nincs ellenjavallat ezen gyógyszerek együttes bevételére? Arra gondoltam, hogy a FlucoHEXAL kapszulát a Sensonette fog.gátló egy hetes szedési szünetében venném be.Nem okozna ez esetleg fogamásgátló-hatás csökkenést? Szükséges-e kiegészítő védekezés, és ha igen, meddig? Válaszukat előre is köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Hölgyem!

        A gyógyszer nem csökkenti a fogamzásgátló hatását, nem kell aggódnia, a nyugtató hatását viszont kicsit emelheti, bár nem szed nagy adagokat, de talán 3-4 napig elég fél adagot bevennie a Helex-ből, remélhetőleg ez nem befolyásolja majd az alapbetegséget. Ha nem érzi jó magát, akkor a háziorvoshoz menjen el.

         


        Kérdés: 2010-03-08 09:15:08; Megválaszolva: 2010. március 08., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: