• Menstruáció kimaradása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztlet Doktor Úr/Nő!

        25 éves vagyok. Januárban el kezdtem járni tornázni (heti 3-szor 1 óra alakformálás, február közepe óta pedig 3x1 óra alakformálás és 1óra tae-bo (box)). Január 15-19 között menstruáltam utóljára és azóta nem. A férjemmel próbálkozunk a baba témával, de a teszt negatív. A menstruációm kimaradását követően, már 2 tesztet is csináltam 1 hét különbséggel, de negatív lett mindkettő. Mi állhat a kimaradt vérzés hátterében? Forduljak-e orvoshoz vele?

        Válaszát köszönettel várom.SZ.B.B.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha márciusban sem jelentkezik vérzés, akkor menjen el vizsgálatra. A mozgás, amit beiktattot még nem ok arra, hogy kimaradjon a vérzés, emiatt ne aggódjon. Még várhat, ilyenkor nem olyan sürgős a dolog. Még akár terhes is lehet, bár két negatív teszt is van, nem olyan nagy az esélye.

        Ha rendszeresen van menseskimaradás, vagy már több alkalommal fordult elő, akkor inkább menjen el vizsgálatra, mert hormonzavarról, vagy petefészek cisztáról is lehet szó, és az ellenőrzést, szükség esetén gyógyszeres kezelést is igényelhet.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 21:49:10; Megválaszolva: 2010. március 05., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: