• Kontakt vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!

        Rendkívül nyugtalan vagyok, emiatt fordulok önhöz kérdésemmel. A párommal együttléteink során, jelentkezik kontakt vérzés, körülbelül másfél-két hónapja, és nem minden alkalommal, kb 60%-ban. Olyan is előfordul, hogy egyik nap vérzek, következő nap nem...

        Bejelentkeztem már a nőgyógyászhoz, de csak a jövőhétre kaptam időpontot. Két éve voltam utoljára rák és HPV szűrésen, akkor minden leletem negatív lett. Mekkora az esélye, hogy ez a vérzés most a rák jele?

        Köszönöm

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pecsételő vérzés témában

        Kedves Hölgyem!

        A pecsételő vérzésnek rengeteg oka lehet, a leggyakoribb ok a fertőzés, ami gyulladás okozva könnyen vezethet vérzékenyebb méhszájfelszínre. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, próbáljon megnyugodni.

        A másik gyakori ok lehet pl. a méhnyakon elhelyezkedő polyp, ami sokszor okoz pecsételő vérzést.

        Ha vannak panaszok, mint a bővebb folyás, vagy irritáció, viszketés, esetleg az együttlét után száraz, égő a hüvelybemenet, akkor a fertőzés lesz a valószínű. Ne izguljon, hamarosan meglesz a vizsgálat.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-05 21:01:47; Megválaszolva: 2010. március 05., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: