Lehet-e gyermekem?

Tisztelt Doktornő!

Párommal babát szeretnénk. Elmentem nőgyógyászhoz azzal a problémával, hogy rendszertelen a menstruációm. Általában 24 napos a ciklusom ( az esetek 85%-ában) és hogy erőteljesebben szőrősödök az átlagnál. Elküldött egy cukorterheléses vizsgálatra, amiből kiderült, hogy magas a cukrom. II. típusú diabétesz gyanu.  Az orvosom hüvelyi ultrahang alapján megállapította, hogy van tüszőm, el is mondta hogy mikor kell a páromma l "ügyeskedni" a cél érdekében. Meg is történt, de megjött sajnos a menzeszem. A hormonvizsgálatom eredménye még nem teljes, viszont az orvosom azt mondta, ill. írta a papíromra, hogy PCO. Az egyik petefészkemen ciszták voltak. Elküldött diabetológiára, ahol kaptam Meforal 1000-et.

Kérdéseim: miből tudom azt, hogy peteérésem volt-e? mert tüsző alakulhat, de nem feltétlenül van benne petesejt állítólag.

Olvastam több fórumon, hogy Meforal hozzásegített több nőt a gyermekhez, ez igaz lehet?

Ha a ffi hormonom magas, attól még lehet gyermekem?

Köszönöm előre is válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a PCO, peteérés témában

Kedves Hölgyem!

Jó lenne a ciklus félidejében UH-os követés, és akkor kiderül, hogy megérik-e a tüsző, vagy sem. Akkor jó a tüsző, ha 20-22 mm-es méretet elér. Ilyenkor a peteérés után gyakran látható összeesve a talált domináns tüsző.

Ha PCO-ról van szó, akkor ez lenne a legjobb módszer. Ha nincs peteérés, akkor szükséges lehet egyéb gyógyszer is.

 

Kérdés: 2010. március 03., 21:40; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?