• Mikor élhetek újra nemi életet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Négy nappal ezelőtt lefeküdtem a párommal. Együtt létünk során egy pillanatban erős, nyilaló fájdalmat éreztem. Másnap reggel pedig arra ébredtem, hogy "maszatolok". Ez három napig tartott, az első napban olyan intenzitással, mint a menzeszem utolsó két napján. Elképzelhető, hogy párom felsértette a hámszövetet? Ha igen, akkor mennyi idő kell a teljes gyógyulásig, kell-e pihentetni addig a szexet, és meddig? (Nőgyógyászati kivizsgáláson február második hetében voltam, akkor mindent rendben talált a doktor úr, rákszűrés is történt, melynek az eredményéért a jövő hétre várja a doktor. Mikor ez a "baleset" történt a menstruációs ciklusom 12. napján voltam, amely nálam 30 napos. Fogamzásgátlót nem szedek, mióta párom külföldön dolgozik csak minden második héten jár haza, ilyenkor pedig óvszerrel védekezünk.)

        WEBBeteg szakértő válasza a pecsételő vérzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem jellemző a hasonló esetekben a hámsérülés, inkább arra utal, hogy gyulladás van, mert ilyenkor könnyebben sérülhetnek a szövetek, a gyulladás miatt vérzékennyé válhat a méhszáj. Tehát mégis jó lenne egy ismételt vizsgálat, hogy lássák, miről van szó. Persze időnként a peteérés is okozhat ilyet, de ez leggyakrabban 1-2 napos pecsételéssel jár, mivel ez nem biztos, legyen ellenőrzés is.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 21:36:20; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: