• Peteérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

         

        A véleményét szeretném kérni. Párommal babát tervezünk és szeretnénk a? legjobb? időben együtt lenni. Nem tudom eldönteni, hogy volt-e peteérésem. A 17. ciklusnapon a nőgyógyászom egy 5mm-es tüszőt látott, a méhnyálka 5mm-es volt. A 19. ciklusnapon az ovulációs teszt vonala erősebb volt a többi naphoz képest, de nem érte el a controll csík erősségét. Ebben a 3-4 napban szurkált a jobb petefészkem körül és a hüvelyváladék kissé véres-barnás volt. Az ébredési hőm is emelkedett 0, 2fokot a 20. ciklusnaptól. Úgy tudom, hogy a tüszőnek és a méhnyálkának is nagyobbnak kell lennie.  Eléggé ellentétesek a? tünetek?. Ön mit gondol? Mégis volt peteérésem?

        Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Katalin!

        A peteérést csak úgy lehet látni, ha 2 naponta csinálnak egy UH-os vizsgálatot, és ellenőrzik, hogy növekedésben vannak-e a tüszők, és elérik-e a megfelelő méretet. Enélkül csak találgatni tudnak. Lehet, hogy volt peteérés, de lehet, hogy nem. Ha már egy év eltelt, és nem sikerült teherbe esni, vagy a ciklus nem rendszeres, vagy bármi rendellenesség gyanúja merül fel, akkor részletesebb vizsgálatokra lesz szükség, egyébként ne aggódjon, próbálkozzanak bátran.

         


        Kérdés: 2010-03-02 11:11:00; Megválaszolva: 2010. március 02., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: