• diszplázia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Nő!

        A kérdésem a következő lenne:

        Voltam nőgyógyászati szűrésen, aminek az eredménye P2 -es lett, de mellé írták, hogy diszplázia. Az orvos nem sokat magyarázott rajta, fél év múlva visszarendelt rákszűrésre, aminek a héten kaptam meg az eredményét, ami P2 negatív lett. Már nem szerepelt rajt a diszplázia. Azért még fél év múlva újból megyek szűrésre. ( A 2. rákszűréskor írt fel hüvelykúpot is).

        Szeretném megkérdezni, hogy mi ez a betegség pontosan, kell-e valamit tenni stb. Olvastam, hogy a rákot megelőző állapot, de az enyhe stádiumban magától helyreállhat. Akkor most aggódjak-e ez miatt, vagy nem?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:

        Eszter

         

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Eszter!

        A leleten rendellenes sejtszerkezetet láttak, de nem voltak rákmegelőző állapotra utaló jelek. Próbáljon meg nem izgulni, hiszen a második eredménye már jó lett, valószínűleg a gyulladás okozta a kóros megjelenést

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 21:44:01; Megválaszolva: 2010. február 28., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: