• Rendszertelen menstruáció, duzzadt lágyéki nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Ágnes!

        Tavaly áprilisban abbahagytam a Lindinette 20 fogamzásgátlót, majdnem 5 évig szedtem, ezért szünetet akartam tartani. Ezután augusztusban volt nagyon kevéske menstruációm. Akkor voltam nőgyógyásznál, aki megállapította, hogy a bal petefészkem nem működik és a jobb is kisebb a kelleténél, elküldött hormon vizsgálatra, miszerint kicsit magas a tesztoszteronom, és az inzulin szintem, sajnos az eredményekkel már nem tudtam visszamenni, mert külföldön dolgozom, és azonnal vissza kellett jönnöm, eddig nem voltam Magyarországon, és nem voltam orvosnál sem. Azóta nem volt menstruációm, viszont sokszor van alhasi fájdalmam, de nem erős. A fejem viszont egyfolytában, tompán fáj.

        3 hete észrevettem, hogy a lágyéki nyirokcsomóim be vannak duzzadva, először csak a bal oldalon, de már a jobb oldalon is, tapintásra nem érzek fájdalmat.

        Azon gondolkodtam, hogy itt hagyok mindent, és haza megyek Magyarországra kivizsgáltatom magam, viszont április-ban, gond nélkül haza tudnék menni, de az életemet sem szeretném kockáztatni.

        A kérdésem az lenne hogy a tüneteim alapján, ön mire gondol, és mennyire sűrgős ezzel orvoshoz mennem? Várhatok április-ig?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        Annika

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Annika!

        Azt nem tudom, honnan látta az orvosa, hogy éppen az egyik petefészek nem működik, ezt nem lehet csak így megállapítani. Itt valami félreértés van.

        A másik, hogy nem írta, mikor, hányadik ciklusnapon, és milyen hormonokat vizsgáltak, így nem tudom, mit lehetne még ellenőrizni. A fogamzásgátló szedése után gyakran van, hogy a ciklus magától nem indul be, és gyógyszeresen kell a peteérést stimulálni, majd a vérzést meghozni néhány cikluson át, és akkor helyreáll a normál vérzés. A lágyéki nyirokcsomók ettől függetlenül duzzadnak meg, azt mutassa meg háziorvosnak. A nőgyógyászati probléma nem sürgős, áprilisig már nagy változás nem lesz, de jobb lenne beállítani a vérzést. Nem tudom, miért nem megy el nőgyógyászatra ott, ahol éppen lakik, biztosítása biztosan van.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-26 19:20:08; Megválaszolva: 2010. február 26., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.