• Aggódás vagy félelem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

                                            Tisztelt Doktonő!

        Fél évente járok rákszürésre.(Unokatestvérem méhnyakrákban hunyt el, 40 éves volt) Egy év korkülömbség volt köztünk, együtt nöttünk fel. Most voltam szürésen és méhnyak sebem van, (fél éve nem volt ) 2 nappal a vizsgálat elött arra ébredtem, hogy véres vagyok. Megilyedtem, mert ITP van.Rettegek a vértöl.Nagyobb a méhem, myomám van.(egy nagy, sok kicsi) Mi vár rám ha P2 vagy P3 az eremény? Öröklödik-e? (van egy lányom) Milyen a gyógyulási esélyem? Elmúlik-e és mennyi idő alatt?

                                          Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Hölgyem!

        Ez kicsit túlzott félelemnek tűnik számomra, mert rengeteg nőnek van "méhszájsebe", de ez egy nem kóros elválotzás, ha gyulladt, akkor vérzékennyé válik. Tehát ne aggódjon. Ha p2 az eredmény, akkor semmit se kell csinálni, ha p3, akkor valószínűelg gyulladásellenes kezelés kell majd, és általában 3 hónap múlva ismétlik a szűrést. Amit megtehet, ha vesz pl. Gynophilus protexint, amiben a Lactobacillusok a normál flórát helyreállítják, hátha a későbbi gyulladást is megelőzheti. Miért jár félévente rákszűrésre? Amennyiben az egyetlen oka az unokatestvére, akkor higgye el, nem kell ennyire félnie.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 22:11:43; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: