• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! A következő a problemám: kb. 1 éve endometriozissal műtöttek. Nem szedtem utánna semmilyen hormontartalmú gyógyszert. Tavaly novemberben újra endo most a másik petefészekben. Felírt az orvos Milligest tablettát, most voltam kontrolon, nem múlt el, újabb műtét következik. Mennyire jó döntés ezt a tablettát szedni ilyen esetben? Nem lenne jobb alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert szedni? Ráadásul időnként a vérnyomásom ingadozó lett, előfordult 140/85. De ez nem állandó. A minipill tabletta mennyire ajánlatos esetleg ilyen esetben? Várom válaszát. Tisztelettel, Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriózis témában

        Kedves Ildikó!

        Az endometriosist többféle gyógyszerrel lehet kezelni, ha éppen ez a fogamzásgátló nem vált be, akkor másikat fog kapni. Más hatóanyagú gyógyszer használata is szóba jön, de a műtétet követő időszakban mindenképpen kellene gyógyszeres kezelés.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-23 22:00:24; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: