• Nemi betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A kérdésem a következö, elég sokszor van hogy gombás fertözésem van, elmentem nögyogyászhoz de általában a klion hüvelykupot irta fel de sajnos a kezelés után 1-2 hét és mindig visszatért a fertőzés, már régota küzdök a problémával és már utálok nögyogyászhoz járni mit tehetnék hogy egyáltalán ne térjen vissza fertözés elég kelemetlen számomra és már ott tartok hogy a folyás miatt állandoan tisztasági betétet kell hordanom a folyás elég kellemetlen a szine fehéres és elég sürű, szaga is van de nem savas szaga hanem inkább kellemetlen szeretném segitségét kérni, mit tegyek hogy többé ne keljen tisztasági betéttekel küzdenem és megszünjön a gombás fertőzés, ha tudna nekem valami gyogyszert ajánlani kérem segitsen már rengeteg hüvely zuhanyt és kúpot kiprobáltam de eredménytelenül, ezzel kapcsolatban még egy kérdés ha valakinek gombás fertözése van teherbe tud esni vagy meggátolja a fertőzés, válaszát előre is köszönöm.ui:ezeket a gyogyszereket irták fel a fertőzésre: klion tabletta és hüvelykúp, kanesten krém tabletta és kúp, mycosyst-gyno kapszula általában ezeket kaptam és sajnos nem segitett, ha tudna valami ötletet hogy mi mulasztaná el a fertőzéseket teljesen, feltudnám iratni a gyógyszert és ki is tudnám váltani segitségét köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Van egy új gyógyszer, a neve a Gynoxin, talán a helyi kezelésnek ez is megfelelő lenne, recept nélkül lehet kapni. Emellé heteken át szükséges lehet a szájon át szedhető gombaellenes gyógyszer is, és a kezelést feltétlen egy normál flóra helyreállától kezelés kövessen. Ahhoz, hogy eredményesen kezeljék, szükséges lenne egy tenyésztéses vizsgálat, hogy biztosak legyenek a kórkozóban.

        A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja, vagy Gynophilus protexin, ami recept nélkül elérhető.. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.

        A párjának javasolnám a Neomagnolos lemosást együttlét előtt is, és azt követően is. Nem írja sajnos, hogy óvszerrel védekeznek-e, mert ebben az esetben az is szóba jön, hogy az óvszer anyagára allergiás.
        Próbáljon meg márkát váltani, ha szóba jön a dolog.

        Lehet változtatni az étkezésen is, teljes kiőrlésű pékárukat kell fogyasztani, és több elő flórás joghurtot, kefírt, gyümölcsöt, zöldséget, hátha ez helyreállítja a bélműködést, ezzel csökkenti a kóros flóra kialakulását a hüvelyben is.

        Pamut fehérneműt kell hordani, ami azért is fontos lesz, mert magas hőfokon ki lehet mosni, ezzel fertőtleníthető is.

        Amire még oda lehet figyelni, az a wc-papír, öblítők, mosóporok, intim lemosók. Mind okozhat irritációt, ezért lehetőleg kerülni kell az illatosított termékeket, az illatosított intim betétet is! A tampont pedig el kell felejteni.


        Kérdés: 2010-02-22 23:29:44; Megválaszolva: 2010. február 22., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: