Hormonszint helyreállása

Tisztelt Doktornő!

33 éves vagyok, 2008. október végén szültem, azóta nem menstruáltam. A szoptatást idén január 1-jén hagytam abba. Tavaly október vége óta (a gyerek 1. szülinapja óta) havonta vérzés nélküli menstruációm van, jobban mondva menstruációs görcseim vannak minden hónap végén (most már átcsúsztam az elejére) 4-5 napig. A mostani görcsös méhtevékenységem február 3. óta tart (lassan két hete). Az anyatej még mindig nem apadt el teljesen, nyomásra megjelenik pár csepp.
A szülész-nőgyógyász orvosom szerint ez a méhtevékenység a hormonális visszarendeződés része, és a magas prolactin szint miatt van. De tényleg normális ez a lassú visszarendeződés? Mikor fogok végre vérezni is, tehát mikor áll vissza az alacsonyabb prolactin szint? Továbbá milyen fájdalomcsillapítót szedjek?
(Azért is szeretném, ha ciklusom rendeződne, mert férjemmel mihamarabb újabb gyermeket szeretnénk.)
Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a panaszokat egyszerű fájdalomcsillapítókkal (bármilyet választhat, de No-Spa görcsoldót is bevehet), akkor érdemes visszamennie, egyébként nyugodtan várhat még 2 ciklust, hogy magától beindul-e a vérzése. Valóban a szoptatás miatt nem jön meg a vérzés, ilyenkor magasabb a prolaktin szintje, de ne préselgesse a bimbókat, hogy van-e még tej, mert az emlőbimbók ingerlése (csakúgy, mint a csecsemő szopása) a prolaktin szintjét emeli meg, és akkor sose rendeződik a helyzet.

Pici türelem, ha bírható a fájdalomcsillapítókkal a várt időkben, de 10 napnál tovább ne szedjen gyógyszert, ha nem múlnak a görcsök, akkor menjen vissza kontrollra, mert gyógyszeresen is meg lehet hozni a vérzést szükség esetén.

 

Kérdés: 2010. február 21., 11:43; Megválaszolva: 2010. február 21., 11:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?