"Barnázás"

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

2009. augusztusában kb. 4-5 hetesen elvetéltem, méhen kívüli terhességet nem állapítottak meg. Valószínűleg a szünet nélküli fogamzásgátló gyógyszer szedése miatt korai volt a szervezetem számára a terhesség (bár többször feltettem az orvosomnak a kérdét, hogy nem kellene-e szünetet tartani, ő mindig azt válaszolt, hogy nagyon kicsi a hormontartalma a gyógyszernek, amit szedek, így nem indokolt...)! 2009. áprilisában hagytam abba a gyógyszer szedését, azt követően négy hónap múlva lettem terhes!

Műtéti úton "kitisztították" a méhemet, októberben menstruáltam első alkalommal a műtétet követően! De azt követően még novemberben a H1N1 oltás miatt védekeztünk. Az első hónap, amikor teherbeesés úgymond lehetséges lett volna, az december. Legutóbb február 2-án jött meg, csak két napot késett! A megszokott mennyiségű és minőségű vérzésem volt! Egy nappal rövidebb ideig tartott, az igaz.

Tegnap és ma is azonban barna folyásom jelentkezett, ami ezidáig sosem fordult elő, a menzesz vége óta több alkalommal is együtt voltunk a párommal, sosem szeretkeztünk "durván"..... az ovulációm 19-re tehető.

2010. január 18-án voltam nőgyógyászati rákszűrésen, a kenetem rendben, egyéb problémát méhszájseb...stb. az orvos nem talált.

Nem értem mi okozhatja ezt a problémát? Mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pecsételő vérzés témában

Kedves Hölgyem!

Az egyik, hogy a 4 hónapos idő, míg a fogamzásgátló után terhes lett, nem volt kevés. Valóban, 1-2 hónap után nyugodtan terhes lehet bárki, hiszen még a gyógyszer melletti terhességnek sem lesz semmi baja, a fogamzásgátló nem tesz kárt a terhességben, ne gondoljon erre. Sajnos történt egy vetélés, aminek nem derült ki az oka, gyakran van ilyen, inkább koncentráljon most a következő terhességre.

A pecsételésnek több oka is lehet, akár egy terhesség kialakulását is jelezheti, időnként a beágyazódásnál kevés, barnás pecsételés fordulhat elő. A másik amire gondolhatunk a fertőzés, függetlenül a januári rákszűréstől, ez bármikor kialakulhat. A harmadik dolog a hormonális rendellenesség. Tehát, ha bármilyen egyéb, fertőzésre utaló tünetei vannak, akkor el kell mennie egy vizsgálatra. Ha rendes mensese lesz, és a kvöetkező ciklusban ismét pecsételés lenne, akkor is el kell mennie vizsgálatra. Ha nem jön meg a vérzése, akkor terhességi tesztet kell csinálnia.

 

Kérdés: 2010. február 20., 21:13; Megválaszolva: 2010. február 20., 21:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?