Fájdalom

Tisztelt Doktor Úr!
Egy éve mióma embolizáción estem át. (3 cm-es volt, azt mondták a kaáli intézetben, hogy addig nem tudják folytatni a kezelést, amíg azt el nem távolíttatom, mert rossz helyen van a mióma -jobb tubasarok). Én az embolizációt választottam. Azóta 2cm-esre zsugorodott. De nem ez lenne a problémám, hanem a következő. Nagyjából a műtét után 2 héttel tornára mentem, és félbe kellett szakítanom, mert menzesz szerű görcs tört rám. Azóta ez minden hónapban megismétlődik a ciklus 2.felétől egészen a vérzésig. Tehát tornára csak fájdalomcsillapítóval tudok menni egy hónapban2 hétig, ha felmegyek a lépcsőn, vagy egyszerűen "kis" és "nagy" dolog után is annyira begörcsölök, hogy ülnöm kell vagy 15 percig, majd elmúlik. Minden orvos, aki eddig vizsgált, azt mondta, hogy ez az embolizáció miatt van. Az embót végző orvos szerint pedig kizárt, hogy attól. Én gyanakodtam endometriózisra, de a nőgyógyászom szerint nincs cisztám, tehát endometriózisom sincs (hüvelyi ultrahanggal vizsgált). A Doktor Úr szerint akkor mi állhat a háttérben? Válaszát várva előre is köszönettel: Serena

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a mióma témában

Kedves Serena!

Mindenképpen át kell gondolni, hogy hogyan alakult az élete. Kétségtelen, hogy az embolizáció sokkal egyszerűbb módszer a miómára, de ha ez életminőség romlással jár együtt, akkor semmiképpen nem javasolt, hogy így beletörődjön a dolgokba. Én azt javaslom mindenképpen, hogy keresse fel az orvosát, és beszélje meg vele, hogy az embolizáció után mennyit és mennyi ideig kell tűrnie, mert ha szinte semmit sem tud csinálni, annak nem sok értelme van. Sok sikert a babaprogramhoz.

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2010. február 21., 11:32; Megválaszolva: 2010. február 21., 11:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?