• Hogyan gyógyítható II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Farkas Ágnes!

        Válaszát megkaptam, melyet ezúton is köszönök. A mintavételem eredménye szerencsére teljesen negatív lett!

        Mivel ez a növedék nagyon érzékeny helyen van, vágással nem távolítja el az orvos, mert szerinte a heg és a gyógyulás is nagyon fájdalmas, kellemetlen lenne.

        Ön lézeres műtétet javasolt. Ez kevésbé fájdalmas ilyen területen (hüvelybemenettől kb. 0, 5 cm-re)? Mindenképpen el kell távolítani?

        Az immunerősítéssel kapcsolatban: van e olyan immunerősítő amelyet javasol, és esetlen vény nélkül is kapható? (nem dohányzom! )

        Ismételt válaszát köszönöm: Némethné

        WEBBeteg szakértő válasza a szeméremtest témában

        Kedves Némethné!

        Én csak az elváltozás feltételezett jellege miatt írtam a lézeres kezelés lehetőségéről, de sajnos nem tudom, hogy hol, mekkora, és milyen jellegű a bizonyos kinövés, így nem tudhatom biztosra, hogy megfelelő módszer lenne-e ez a típusú műtét. Nem tudom, mi lett a mintavétel eredménye, mert a további kezelés ettől függ. Ha egy teljesen ártalmatlan elváltozásról van, akkor felesleges levenni, ahogyan orvosa mondta, kényes helyen van. Nem tudom, pontosan mekkora, milyen alapja van, stb. Ez mind befolyásolja a továbbiakat, valószínű, hogy technikailag nehezebb lehet a dolog. Amit én mindenképpen javasolnék, hogy egy lézersebészeti rendelést keressen fel a kapott leletekkel, a mintavétel eredményével, és ott tudnak segíteni, hogy megoldható-e a levétel. Persze az is fontos, hogy Önt mennyire zavarja a kinövés.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-20 21:02:39; Megválaszolva: 2010. február 20., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: