• Mi van velem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő ill.Úr!

        Igen bonyolult ügyben szeretném a válaszát kérni.Jómagam 44 éves nő vagyok, két nagyfiam van.Ugy 10-11 éve endometriozist állapitottak meg a pécsi klinikán. Akkor azt az injekció kurát ami havi egy db. lett volna nem tudtam megkapni mert kiütött. Az évek folyamán csak egyre romlott a helyzet.4-szer volt laporoskopiám, 3-szor küretem. A legutóbbi jan.22.-én.2007-ben leköttettem magam. Azóta pokol az életem. A menses nekem olyan fájdalmakkar jár hogy csak összegörnyedve tudok lenni, két napig nem is vagyok beszámitható.Olyan darabok mennek el tölem hogy a lefolyóba fennakad. Marékszám szedem a fájdalom csillapitokat, már a NIDOL-nál tartok, azzal legalább aludni tudok.Tavaly november körül aztán csúcspontra értem, örökös vérzések, iszonyu fájdalom stb...Januárban a 31 napból 20-at véreztem. A mütét 3.napján szintúgy elöntött.Február 1-2-3- megint véreztem, majd most 11-e óta megint.És megfigyeltem hogy akkor jön vér ha pisilok és törlöm magam. Amúgy ilyen sötét nem tudom mi jön.De már nagyon elegem van, a boltban csak betétet veszek már lassan, a szexuális életemről nem beszélve. A párom is ki van már teljesen mert nem érti miért nem tudnak helyre hozni.Én idegileg, testileg és lelkileg is taccson vagyok, mellette a munkám is elkell végeznem.Telefonon azt az infot kaptam hogy a jan-i szövetten nem igazolja hogy ki kellene venni a méhem.De én meg szeretném ha kivennék, mert végre szeretnék normális életet élni, mint ember, mint társ és nem beszélve mint NŐ.Szerintem az sem normális ha ennyi vér megy tölem el, sokszor olyan vagyok mint akit fejbe csaptak.Ja és rettentő büdös is, pedig higgye el tisztálkodom.Nincs egy olyan hét hogy "tiszta"legyek, és már nagyon elegem van ebből, félek a kapcsolatom is tönkre megy ez miatt, de legföképp én nem birom már sokáig.

        Kérem adjon nekem tanácsot, van erre megoldás?

        Köszönettel:Z. Márta

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriózis témában

        Kedves Márta!

        Mindenképppen javasolnám egy nagyobb nőgyógyászati centrum felkeresését, ahol elválik, hogy mit lehet tenni. Másféle gyógyszeres kezelés nem volt? Pontosan hol vannak az endometriosisos szigetek? Mert önmagában a méh eltávolítása nem oldja meg az endometriosist, hiszen máshol is (pl. a húgyhúlyagban, végbélben, és a kismedencében is bárhol, néha távoli szerveken is) lehet endometriosis. Így a megoldást az jelentheti, ha a hormonrendszert kikapcsoljuk. Egy nagyobb klinikán nézzék át a leleteket, hogy lássák, mit lehet még tenni.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-20 14:33:05; Megválaszolva: 2010. február 20., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: