• Candida utáni nemi élet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr!

        Két hete diagnosztizálták a Candida gombás fertőzést, amire az orvos Canesten hüvelytablettát és krémet,   2x Fluconer kapszulát írt fel, melynek hatására a tünetek elmúltak, elkezdtem a Candida diétát is, odafigyelek az étkezésre, higiéniára. Viszont a párommal való együttlét ezek után fájdalmassá vált (égő érzés), nem érzem magam elég nedvesnek. Ez a hüvelytabletta, krém miatt lehet? Egy korábbi gombás fertőzés után Floragyn hüvelykúpot és Gynasolt kaptam, ezt kellene most is használnom? Milyen gyakran lehet használni ezeket a készítményeket (intim zuhany, hüvelykúp)?  

        Előre is kösznönöm a válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvely normál flóra témában

        Kedves Hölgyem!

        Valóban nagyon hasznos lenne, ha egy lacotbacillus tartalmú készítményt is elhasználna, Gynoflor, Floragyn, Ginophilus protexin, van választék, amelyiket sikerül beszerezni. Az első receptköteles, de azt biztosan lehet kapni. Megelőzésre a hüvelyöblítést lehet használni:

        A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x, megelőzésre 1x is elegendő. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja, vagy Gynophilus protexin, ami recept nélkül elérhető.. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-20 14:07:23; Megválaszolva: 2010. február 20., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.