• PCOS vagy nem PCOS? Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 18 éves lány vagyok és modnhatni még mindig nem jött meg a menstuációm. Szeptemberben, amikor nőgyőgyásznál voltam, felírt nekem Duphastont, hogy azzal meg fog jönni. Hát meg is jött, de csak azalatt a három hónap alatt, amíg a gyógystert kellett szednem. Most megint semmi, újra felkerestük az orvost és az megint nagyjából homálzban hagyott. Ezelőtt természetesen voltunk másik nőgyógyásznál is és endokrinológusnál is, de nagyjából mindig ugyanazt a választ kaptam: várnunk kell. A barátnőm küldött egy linket a PCOS-el kapcsolatban, és olvasva kezdtem elgondolkodni, hogy nekem nem-e ugyanaz a problémám. A héten a nőgyógyász annzit mondott, hogy kicsi az esélye, hogy ovulációm legyen, mivel a petefészkeim falai annyira vastagok, hogy a pete nem képes kiszakadni belőle, s emellett fejlődni sem, így policisztássá válik. Persze más tünetek is erre utalnak, túlzott szőrösödés, enyhe túlsúlyosság. Emelett édesanyám is azt odnja, egész életében ilyen problémákkal küzködött, lépten-nyomon progeszteronnal tömték. Nem tudom mit tegyek, hajlok arra, hogy tökéletesen az orvosnőmre bízzam magam, de kételyeim is vannak az egész üggyel kapcsolatban. Vajon PCOS-em van-e? Mit tehetnék? Valahogy úgy érzem nem várhatok a végtelenségig míg végre elinduljon a mestruációm. Menjek-e külön endrokrinológuhoz is? Szakértői véleményére lenne szükségem. Köszönettel, Emma

        WEBBeteg szakértő válasza a PCOS témában

        Kedves Emma!

        Amennyiben valóban PCOS-ről van szó, akkor egyéb gyógyszer is segíthet a vérzés beindulásához, és egyéb problémákat is ellenőrzini kellene (cukorháztartás), így azt javaslom, hogy menjen el endokrinológushoz is.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-20 14:19:33; Megválaszolva: 2010. február 20., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?