• Hormonális probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.! Személyesen nem sikerül egyetlen kérdésemre sem választ kérnem az orvosoktól, mert lehetetlennek tartják a problémát, amivel jelentkeztem hozzájuk. Segítsen kérem, mert serdülőkorom kezdete óta megjelentek a testem olyan területén is szőrszálak, ahol egy nőn általában az nem normális. Eleinte a combomon, majd a fenekemen kezdődött, aztán a hasamon és a melleim körül. A hajam ugyan vékony szálú, de nem hullik. Elhízva nem vagyok, kiváltképp hasi tájékon nem. A mensturációs ciklusommal is van némi gond, mert 3-4 napig tartó de hol 32-33 nap egy-egy ciklus, legujjabban pedig 20-21 nap. 15-16 évesen TSS gyanúm jelentkezett, mára megyszűntek a tampon-használattal összefüggésbe hozható tüneteim. Nagyon aggaszt, mert nem tudom, hogy milyen problémám lehet, az interneten igyekeztem tájékozódni eddig kevés sikerrel. Néha ingerültebb, mondhatni agresszívabb vagyok a kelleténél, ezt leginkább belső dühként érzem, nem feltétlenül ok nélkül, de úgy érzem így is túlreagálok helyzeteket, nem tudok mindent a munkahellyi stresszel magyarázni. Emelkedett tesztoszteron szinttel magyarázzák ezt egyes helyeken, de szerintem többről van szó, cortizol-szintet vizsgáltak már, de nem találtak eltérést normálishoz képest. Petefészek cisztám már volt, ami komolyabb fájdalmat okozott, de nem hagytam a műtétet, magától felszívódott idővel. Fogamzásgátló tablettát is próbáltam néhány hónapig, hogy hátha változtat valamit, ha a hormonjaim a felelősek, de nem történt változás. Mostmár teljesen tanácstalan vagyok, és félek a "fölösleges" vizsgálatoktól. Kérem, ha tud tanácsoljon valamit, aminek segítségével elindulhatok a problémám feltárása érdekében. Bármilyen életmódváltozásra hajlandó lennék, leginkább természetességre törekszem az utóbbi hónapokban már mondhatni, szigorúan, gyógyszeres kezelést is vállalok, kivéve ha fogamzásgátlóról van szó, de ha van más megoldás, azt választanám. Tisztelettel: Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a fokozott szőrnövekedés témában

        Kedves Tímea!

        Mindenképpen részletes endokrinológiai kivizsgálást javasolnék első körben egy nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelésen, ahonnan szükség szerint belgyógyászatra is el tudják majd küldeni. A magasabb tesztoszteron szint lehet oka a panaszainak, és valóban hormonális kezelésre lehet szükség, de ehhez pontosan látni kell, hogy mi van a háttérben.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-18 21:02:50; Megválaszolva: 2010. február 18., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: