Kiújult az endometriózis

Tisztelt doktor ur / no, Egy problemaval fordulok Onokhoz, endometriozusban szenvedek, aminek atmeroje kb. 5 cm. Ezzel a problemaval meg talalkoztam 2003-ban, amikor orvosom fogamzasgatlo tablettak szedeset ajanlotta. 5 evi Yasmin szedese utan, egy vizsgalat soran ugy tunt, hogy ez a problema megszunt (ennek atmeroje akkoriban 3, 6 cm volt). Tavaly nyaron volt az eskuvonk, eppen ezert vizsgalatra mentem, hogy biztosak lehessunk benne, hogy vallalhatunk babat. Akkor kozoltek velem, hogy minden rendben van. Azota probalkozunk babaval, de sajnos sikertelenul. Es sajnos most megtudtam, hogy az endometriozis visszajott, nagyobb mint volt par eve, es mivel nemsokara 32 evet toltok, mar nem ajanlott a gyogyszeres kezeles, mutessel lehetne eltavolitani. Azonban a mutes soran sem derulne ki, hogy utanna lehet-e babank, sot, csak akkor derulne ki igazan, hogy mennyi reszt kell a mehbol eltavolitani, mivel nagyon valoszinu, hogy az egesz meh is eltavolitasra kerulhet. Nem tudom mit tegyek, mivel meg egy eve sem vagyunk hazasok, es nem erdemli meg a parom, hogy ne legyen sajat gyermeke. Tanacstalan vagyok, kerjem-e ki mas nogyogyasz velemenyet is, vagy vallaljam a mutetet. Esetleg lehetseges lenne mas megoldas? Valaszat elore is koszonom. Tisztelettel, Eniko

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a endometriózis témában

Kedves Kérdező!

Valószínű félreértéssel áll szemben, mert az endometriosis leggyakrabban a petefészekben fordul elő cysta formájában, és nem a méhben. Ha tehát műtétre kerül sor, a cystát a petefészekből távolítják el, nem pedig a méhből. Ezt mindenképpen tisztázni kell, ultrahang vizsgálat mindenképpen szükséges újra. Az dönti el, hogy mekkora az elváltozás mérete és hogy honnan indul ki.
Konzultáljon másik orvossal is.

Dr. Juhász A. Gábor
Kérdés: 2010. február 21., 11:34; Megválaszolva: 2010. február 21., 11:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?