• HPV pozitív - Mennyire befolyásolhatja ez a vírus a gyermekvállalást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő

        Ma kaptam meg a cytológiai leletemet, mely szerint HPV pozitív, de P2! Kontrollt javasoltak 3-6 hónap múlva.Gyermeket szeretnék és a hormonkezelést a következő eredménytól függően fogják elkezdeni.Ha akkor is pozitív mi a teendő? A védőoltás ilyenkor beadható-e? Mennyire befolyásolhatja ez a vírus a gyermekvállalást?

        Köszönöm válaszát!  

         

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Hölgyem!

        A cytológiai leletbeől maximum a gyanú merülhet fel, hogy van HPV fertőzés, de ezek akár egyszerű gyulladásos jelek is lehetnek. Ha nem akarnak várni több hónapot a hormonkezeléssel, akkor vetessen le egy HPV tesztet. Pénzbe kerül (néhány ezer ft.), de így több hónapos bizonytalanságtól megkíméli magát. Ha ez feltétel, akkor menjenek biztosra. Mivel a cytológia rendben van, nem kell aggódnia miatta, ez csak egy melléklelet. Meglátják majd az eredményt, és annak függvényében dönthetnek a védőoltásról. De ha biztosra szeretne menni, akkor hosszú távra biztonságot nyújtana a védőoltás.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 19:20:10; Megválaszolva: 2010. február 18., 19:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés