• Prolaktin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        22 éves vagyok és 4 évig szedtem fogamzásgátlót 2 év után 1 év szünetet tartva. A ciklusommal ezidáig nem volt soha problémám. 4 hónapja abbahagytam a gyógyszer szedését és az első 3 hónapban kb 30 napra jött meg a menzeszem, viszont utána nem akart megjönni. Utoljára dec. 22-27ig volt vérzésem. Tesztet csináltam és negatív lett. Múlt héten mikor már 2 hetet késett elmentem a nőgyógyászhoz és kiderült, hogy a prolaktin szintem magasabb mint kellene    658.1 mIU/l (ref.tart. 25.2-628.5). Az orvos Bromocriptint és Utrogestant írt fel. Utánaolvastam a gyógyszereknek mert nem éreztem 100% biztosnak, hogy feltétlenül szükségem van rá, ugyanis az utóbbi hónapban sok stressznek, vizsgaidőszaknak voltam kitéve és gondoltam ez is lehet az ok és nem biztos, hogy keresztül kellene mennem a mellékhatásokon. A receptet már aznap amikor felírták nem tudtam kiváltani és pont hétvége lett, ezért vártam. Most hétfőn pedig megjött. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer ezután is feltétel nélkül javallott-e? Esetleg van e más mód, gyógytea? Van e esély arra, hogyha várok 1-2 hónapot és ezalatt rendesen működik a ciklusom akkor a hormonszintem rendeződik magától? Valamint honnan tudhatom meg, hogy van e peteérésem ezalatt? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin szint, menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Javaslom, keressen fel egy belgyógyász-endokrinológust is az erdményekkel, mert a minimális eltérés oka a hormonszintben akár egy vérvételi stressz is lehet, és mindenképpen ellenőrizni kell, mielőtt gyógyszert kezdene szedni rá. Mivel megjött a vérzés, pláne indokolt lenne az alaposabb vizsgálat, hátha gyógyszer nélkül is rendeződik a ciklus.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-17 19:13:00; Megválaszolva: 2010. február 17., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: