Kóros folyás 2

Nagyon elkeseredett vagyok, mert már 2 éve küzdöm ezekkel a problémákkal.Nem élek párkapcsolatban, éppen ezért én sem értem, hogy hogyan kaphattam el ennyi féle baktériumot.

Lehetséges, h a sok antibiotikumos kezelés a hüvely flórám védekező képességét felborította és ezáltal kapom el ezeket?

Az orvosm szerint ezeket úgyis elkaphatom, h ha rámköhögnek, vagy megfogok egy vizes kilincset. Önnek erről mi a véleménye?

Lactacyd feminat használok. Minden mosdóba menet előtt és után is kezet mosok.

Reggel és este szoktam mosakodni.

Jelenlegi tenyészétésem eredménye:Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumonie. Ön milyen kezelést ajánlana ami nem antibiotikum?

Válaszát előre is köszönöm.

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Hölgyem!

A tenyésztés eredménye megmondja azt is pontosan, hogy milyen hatóanyagra érzékeny az éppen kimutatott baktérium. Önmagában a Klebsiella természetesen is jelen lehet a hüvelyben, a külső szeméremtesten, így ezt nem szükséges kezelni, de amikor a méhnyakra jutnak, akkor ott fertőzést, majd felszálló fertőzést is okozhat, ezért kell kezelni.

Ami szinte biztos, hogy a problémát a felborult normál flóra okozza, mert ezt még nem tették helyre, viszont odafigyel a megfelelő tisztálkodása, és a sűrű kézmosásra. Egyetértek orvosával abban, hogy nagyon könnyen, és sok helyről lehet bakteriális fertőzést összeszedni.

Amit javasolnék a következő gyógyszeres kezelést után az a hüvelyi irrigálás, és a normál flóra pótlása az alábbiak szerint:

A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja, vagy Gynophilus protexin, ami recept nélkül elérhető.. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.

 

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2010. február 17., 18:29; Megválaszolva: 2010. február 17., 18:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Kedves Doktor! Az ovuláciomat megelőzően kb.egy héttel bő híg folyast tapasztalok mindig. Ez természetes folyamatok közé tartozik?(Fogamzásgátlót...
Nuvaring használata több mint 4...
Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani...
Hova forduljak?
Jó napot! Másfél éve alhasi fájdalmakkal küzdök ami mindig csak jobboldalt fáj. Több nőgyógyásznál jártam, 2x találtak tojásnagyságú...
Lehetek terhes?
3 éve vagyunk házasok a férjemmel és próbálkozunk a kisteso projekten én szeptemberben töltöttem a 40.-et a férjem a 34.-et a férjemnek van egy 10...
Mi okozhatja a panaszaimat?
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Pár hónapja kezdődött: menstruáció előtt, közben és után borzalmas görcseim, továbbá kb félidőben, ovulációkor...