• Kóros folyás 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagyon elkeseredett vagyok, mert már 2 éve küzdöm ezekkel a problémákkal.Nem élek párkapcsolatban, éppen ezért én sem értem, hogy hogyan kaphattam el ennyi féle baktériumot.

        Lehetséges, h a sok antibiotikumos kezelés a hüvely flórám védekező képességét felborította és ezáltal kapom el ezeket?

        Az orvosm szerint ezeket úgyis elkaphatom, h ha rámköhögnek, vagy megfogok egy vizes kilincset. Önnek erről mi a véleménye?

        Lactacyd feminat használok. Minden mosdóba menet előtt és után is kezet mosok.

        Reggel és este szoktam mosakodni.

        Jelenlegi tenyészétésem eredménye:Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumonie. Ön milyen kezelést ajánlana ami nem antibiotikum?

        Válaszát előre is köszönöm.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        A tenyésztés eredménye megmondja azt is pontosan, hogy milyen hatóanyagra érzékeny az éppen kimutatott baktérium. Önmagában a Klebsiella természetesen is jelen lehet a hüvelyben, a külső szeméremtesten, így ezt nem szükséges kezelni, de amikor a méhnyakra jutnak, akkor ott fertőzést, majd felszálló fertőzést is okozhat, ezért kell kezelni.

        Ami szinte biztos, hogy a problémát a felborult normál flóra okozza, mert ezt még nem tették helyre, viszont odafigyel a megfelelő tisztálkodása, és a sűrű kézmosásra. Egyetértek orvosával abban, hogy nagyon könnyen, és sok helyről lehet bakteriális fertőzést összeszedni.

        Amit javasolnék a következő gyógyszeres kezelést után az a hüvelyi irrigálás, és a normál flóra pótlása az alábbiak szerint:

        A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja, vagy Gynophilus protexin, ami recept nélkül elérhető.. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 18:29:33; Megválaszolva: 2010. február 17., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: