• Menses késés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hát megköszönöm a válaszukat, a tanulság hogy ezügyben a sietség nagyon fontos, sajnos az eredmény pozitív, nem lessz jó élmény egyikünknek sem, de szeretjük egymást, és ez segít, Tehát azt mondom a gumiban soha senki ne érezze a felelőtlen biztonságot, mert csak addig van míg ki nem szakad, most azt kérdezem a Tisztelt Doktornőtől milyen kiegészítő védekezést javasolna Ön egy olyan helyzetben amikor nem rendszeres családi helyzetben van a kapcsolat, de nagyon nagy az ézelmi kötődés, mélyebb mint egy házasság, hallotunk a hüvelygyürűről, Tudná e javasolni egy ilyen kapcsolatban, annyit még, jóval negyvenen túliak vagyunk, és emiatt is Tisztelettel: Dezső

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Dezső!

        Sajnos nemcsak az óvszer nem nyújt 100 %-os biztonságot, de egyik módszer sem tökéletes. A pozitív eredményen azt értem, hogy sajnos terhes lett a párja. Alaposan gondolják végig a döntésüket, mert lehet, hogy ez egy utolsó lehetőség egy közös gyermekre. Ne hozzanak azonnali döntést, egy-két hét biztosan belefér az időbe.

        A hüvelygyűrű pont olyan, mint a fogamzásgátló, csak nem naponta kell szedni, hanem a hatóanyagok a hüvelyből szívódnak fel. Ha a méhen belüli eszköz nem jön szóba, akkor talán néhány évig még szóba jön a fogamzásgátló, de a trombózisra való hajlamot mindenképpen szűrni kell.

        Amit én szívem szerint ajánlanék, az a Mirena méhen belüli eszköz. Helyileg van hormonhatása, és bár drága egyben kifizetni, de kb. két, három éven belül megtérül az ára, ha kiszámolja pl. a fogamzásgátló tabletták árát. Ideális megoldás, mert talán az egyik legbiztonságosabb védekezési módszerről van szó, a vérzés csökken mellette, és a változókori vérzészavarokat részebn megelőzhetik vele, részben csökkenthetik a súlyosságát. Olvassanak utána, még ha drága is, néhány hónap alatt biztosan tudnak spórolni rá.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-16 22:02:58; Megválaszolva: 2010. február 16., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: