• Hüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Fél éve küzdök hüvelygyulladással. A menstruációm elmúltával 1-2 napon belül megjelennek a tünetek (hol hígabb, hol sűrűbb szagtalan folyás, csípő érzés a hüvelybemenetnél)és a következő vérzésig kitartanak. Többféle kúpot, krémet kaptam rá (Dalacin, Klion, Pimafucin, Diflucan, Gynazol, Gynoflor, Mikogal) de sajnos egyik sem használt. Volt több kenetvizsgálat és egy tenyésztés is, mind negatív. A hüvelyi flórám "megtartott". Váltottam már öblítőt és mosóport is. Lactaciddal fürdök. Kérem adjanak tanácsot, hogy mi lehetne a megoldás (vagy a probléma). Köszönettel várom válaszukat. Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Réka!

        Amennyiben az összes tenyésztéses vizsgálat negatív, és a gyulladás mégis visszatér, akkor más irányban kell kutakodni. Gyulladást nemcsak fertőzés, hanem pl. allergia is okozhat. Egyrészt a lactacidot cserélje le, másrészt írjon részletesen nekem a higiéniai szokásokról, wc használat, tisztálkodás, mikor, mivel, kézmosás, fehérneműk, hátha megtaláljuk a panaszok eredetét. Illetve írja le milyen tenyésztéses vizsgálatok történtek, pl. Genoid volt-e, ami a nemi úton átvihető fertőzéseket mutatja ki. Hátha találunk egy még nem ellenőrzött pontot. Az allergia az egyik biztosan.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 19:34:23; Megválaszolva: 2010. február 16., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: