• Méhpolyp

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dokronő/Doktor Úr! Nővéremnek az előző nőgyógyászati szűrés alkalmával polipot találtak a méhében. Jelenleg gyermeket szeretne de az orvosnak ezt nem említette, így ő csak annyit mondott a testvéremnek, hogy "vmikor majd" szánja rá majd magát ennek eltávolítására. Kérdésem az lenne, hogy egyáltalán teherbeeshet-e ezzel a problémával, illetőleg ha igen, jelenthet-e a polip veszélyt a babára (esetleges vérzésre gondolok). Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati műtét, polyp témában

        Kedves Hölgyem!

        A rákszűréskor, ha UH nem készült, akkor méhnyakpolypot találtak, aminek az eltávolítása indokolt lenne, nem érdemes a terhességet megvárnia, mert nőhet, és vérzés okozhat. Inkább előtte túl kell esni az eltávolításon. Amennyiben UH.on láttak a méh üregében polypot, akkor annak is indokolt az eltávolítása, mert akár vetéléshez is vezethet. Tehát nem tudom, pontosan hol találtak polypot, de jó lenne visszamennie a kezelőorvosához, és megbeszélni a kívánt terhességet, és a kisműtétet.

         


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 23:17:52; Megválaszolva: 2010. február 15., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés