• Fogamzásgátló tabletta védettsége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A mensesem január 6-tól 10-ig tartott. 11-én kezdtem el szedni a Mercilon nevű fogamzásgátló tablettát. Azóta már beszedtem egy levélell, a hét napos "pihenő" közben jelentkezett a vérzésem is, most kezdem a második levelet. Kérdésem az lenne, hogy mivel a gyógyszert nem a mensesem első napján kezdtem el szedni az előírásnak megfelelően, hanem a menses utáni napon (pontosabban a cilkus 6. napján), így kialakult-e az egy hónapos várakozás utáni védettség vagy sem? Köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Bogi

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Bogi!

        Ebben a formában a második ciklustól megfelelő a védelem, tehát mostanra nem szükséges kiegészítő védekezést alkalmaznia.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 23:10:43; Megválaszolva: 2010. február 15., 23:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: