• Méhnyakrák szűrés: mit jelentenek az elváltozások?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        32 éves vagyok, két gyermekem van. A mai napon méhnyakrák szűrésen voltam, nőgyógyászati panaszom nincsen. Az ambuláns lapomon a következő szerepel: Colp:10-12 óránál szabad canaliculusok, fokozott erezettség, mko. ajkon és Naboth tüszők. Az orvos szerint nincs ok az aggodalomra, ha a szűrés eredménye kész, menjek vissza ellenőrzésre a biztonság kedvéért. Azt szeretném megkérdezni mit jelentenek ezek az elváltozások pontosan. Előre is köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a rákszűrés témában

        Kedves Hölgyem!

        Önmagában semmi különös nincs a leleten, sok nőnek van hasonló lelete, akár egy gyulladás is okozhat hasonló elváltozást. Valóban jó dolog nyomon követni a méhnyak felszínét, de ha a cytológia rendben van, akkor nincs ok az aggodalomra, de akár egy gyulladás is kialakulhat, amit majd kezelni kell.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 22:49:36; Megválaszolva: 2010. február 15., 22:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: