• Laparoszkopia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves dr.Farkas Ágnes!

        30 éves vagyok és 2 és fél éve sajnos nem lettem terhes, pedig nagyon szeretnénk egy kisbabát! Hormoneredményeim jók, férjem spermiumszáma 20-25 millió, de egy tavaly júniusi HSG alapján jobboldali petevezetékelzárodásom van. Ezt követte 2 sikertelen inszemináció, amikor pont a bal felén volt peteérésem,  és most itt állunk tétlenül, mivelhogy az orvosom szerint laparoszkopiára kellene menni, mert csak akkor tudjuk meg a meddőség igazi okát. De kicsit félek a laparoszkópiától. Vajon tényleg ez lenne a megoldás? Milyen mellékhatása lehet a laparoszkopiának? Belemenjek vagy még várjak?

        Köszönettel:

        Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség, laparoscopia témában

        Kedves Mónika!

        Szerintem hallgasson kezelőorvosára, mert lehet, hogy így megtalálják a meddőség esetleg kezelhető okát, mint egy endometriosis, és utánna sikerül a terhesség. Ha nem találnak semmit, akkor előfordulhat, hogy mesterséges megtermékenyítésre kerül majd sor, ezért jó tisztázni, hogy pontosan mi is a helyzet odabent.

        A műtét során pici lyukakon át speciális eszközökkel néznek be a hasüregbe, ahol szükség esetén többféle bavatkozást is végezhetnek. Mellékhatása nincs a dolognak, de szövődmények, mint bármilyen beavatkozásnak, lehetnek. Beszélje meg részletesen kezelőorvosával, aki elmondja, hogy mikre számít, és mik jönnek szóba, amiket el tudna végezni a laparoscopia során.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-02-14 14:18:46; Megválaszolva: 2010. február 14., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: