• HPV gyanú és visszatérő hüvelygomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Több mint két éve van visszatérő hüvelygombám, nem rég volt rákszűrés ahol HPV gyanút állapítottak meg. Arra kaptam Klion-t, és Pyassan kúpot. Kb. 1 éve volt egy nagyon erős felfázásom, azután pisilés közbeni fájdalmat éreztem ( azóta is tart). Ez a felfázás anális együttlét után volt. Urológián már vizsgáltak, nem találtak semmit ami miatt fájhatna. Lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma miatt fáj? Pyassan használat ellenére is, nyálkás, nyúlós váladék jön a hüvelyemből ( kúppal együtt folyik ), mert még tart a kúra. Ez mitől lehet? Sexuális együttlét is fájdalmas volt néhány pózban, alhasi fájdalmaim voltak közben. Nem is tudom már elengedni magam szeretkezés közben. Milyen vizsgálatra kellene mennem, hogy megszabaduljak ezektől a dolgoktól? Lehetséges, hogy az anális együttlét után valami baktérium okozza ezeket a panaszokat?

         

        Előre is köszönöm válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        A Pyassan nevű gyógyszer nem ismertem, de a gyógyszeradatbázisban ez a gyógyszer szájon át szedhető kapszula, és nem kúp. Nem tudom, van-e kúp formája, nézze meg a gyógyszer leírását.

        Ha nem javulnak a panaszok, akkor mindenképpen vissza kell mennie a nőgyógyászhoz, és ellenőrizni kell, mert másféle kórokozó is lehet a panaszok hátterében. Az anális együttlét akkor okozna fertőzést, ha a védekezés nélküli együttlét során a párja fertőződik, amit aztán Önnek átad. Ha vizelési panaszok vannak, akkor gondolhatunk olyan kórokozóra inkább, ami a méhnyakon, és a húgyutakban is fertőzést okoz, ilyen lehet pl. a Chlamydia, vagy Ureaplasma. Ezt kellene ellenőrizni, mert szükség esetén másféle antibiotikumos kezelést igényelne.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-14 13:29:34; Megválaszolva: 2010. február 14., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos