• Mellméret

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        17.éves lányom mell méretével kapcsolatban kérdésem az, hogy hová forduljunk és kell e aggódnunk a két melle méreteközötti különbség miatt.3 lányom van rajta kívül mindegyik nő családtagnak rendben egyformán nőtt a melle, csak ez a Lányom aki 6o kg  164 cm 11 éves kora menstruál rendben fejlődött, fejlődik, ahogy a melle elkezdett nőni  12 évesen--akkor is egyforma volt, de most már legalább egy méret különbség van a két melle között.--70-es méret 75-ös a nagyobb a másik jóval kisebb.Látszik ha melltartót vesz föl abban is ha nem vesz föl akkor is szembetünő nagyon---Gyermekorvosa megnézte azt mondta nem kell vele foglalkozni--vanmásnak is ilyen--Kérem tisztelettel írja meg véleményét, vagy javaslatát kell e orvoshoz fordulni és ha igen kihez, mert félek hogy ez a probléma pszihés gondokat fog okozni, --még barátja sem volt lányomnak emiatt--

        Tudom ettől még minden rendben mehet az életében. Talpraesett okos lány lévén nem is lesz olyan nagy gond ez, ---mert vannak rajta kívül is akinek ez a gondjuk--, de ha van rá segítség vagy megoldás akkor örömmel vennénk.

        Magam nőgyógyászati problémámra is kérnék szépen véleményt ha így ilyen formában lehetséges-, éspedig volt novemberben méhszájpolip eltávolítás és erős vérzés miat abrázió, két évvel megelőzően is. A mütét után kb 4 hétig vérezgettem--azóta viszont nem jött meg a mensesem-- idén 5o éves leszek---szövettani eredményem--Hyperplasia simplex glaudaris endometrii---, tudom a menopauza időszaka közeledik, aki műtött azt mondta nem kell szednem  semmilyen gyógyszert a mütét után legfeljebb ha ismét erős lesz a menses akkor vérzéscsillapítás ra cseppeket, mivel egy vaskos méhfalam van ami még nem indokolja a kivételt sem-

        viszont akihez kontrollra 4 hét után visszamentem--mert aki mütött külföldre ment fél évre-azt mondta szedjek Provera 10mg-ostablettát3 hónapig.Én ezt nem váltottam ki, nem tudom most helyesen cselekedtem e? pajzsmirigy alulműködésem van arra 0, 75 eutiroxot szedek naponta én úgy gondolom még egy hormonbevitel lehet hogy sok lenne mert bicusp insuff szívbetegségem is van--bár arra nem szedek gyógyszert, de eléggé megviseli a szervezetemet

        Kérem szépen a véleményét amit tisztelettel megköszönök

        További jó egészséget kellemes napokat kívánva üdvözlettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a mellméret témában

        Kedves Éva!

        Valóban vannak orvosok, akik szeretik a kisműtétet követő hormonpótlást, vannak, akik nem. Én javaslok egy harmadik megoldást. Menjen el kontrollra menopausa szakrendelésre, ahol a hormonszinteket is ellenőrizhetik, és UH-al is jó lenne megnézni a méhnyálkahártya vastagságát. Így tisztában lesznek vele, hogy éppen hol tart a folyamat. Ha vastag a méhnyálkahártya (nem túl vastag! ), akkor valóban szükséges lenne a Provera szedése is. Ha szép vékony, néhány mm-es, akkor el lehet tekinteni a gyógyszer szedésétől.
        A lánya mellméretével kapcsolatban annyit fűznék hozzá a kérdéshez, hogy gyermeknőgyógyászati rendelőben ellenőrizhetnék, hogy milyen fokú a különbség a két mell között, mert valóban nagyon gyakori jelenségről van szó. Ami nagyon fontos a helyes melltartóválasztás, a nagyobbik emlőmérethez vegyenek inkább, így stabilan tartja majd mindkét oldalt, és a kisebb oldalra egyszerűen a melltartóba lehet tenni egy kis szilikon, vagy szivacs betétet, és akkor lánya is szépen megszokja majd a helyzetet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 14:06:08; Megválaszolva: 2010. február 14., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tiszta orrok, nyugodt napok