• Hogyan gyógyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Szakértő!

        A mintavételem eredménye a hét közepén várható, de addig is lenne néhány kérdésem:

        A hüvelybemenetnél található volt egy elváltozás, kb. lencsényi, és condylomára gyanakodott az orvos, de az ecsetelésre nem reagált. Amikor mintát vett belőle és jól "megkapargatta" akkor is bekente, most 5 nappal később vagyok, és ez a valami sokkal kisebb, viszont tőle kb. 5 mm-re lett egy másik kb. 2 mm átmérőjű növedék. Ez a kapargatás eredménye is lehet (arra gondolok, hogy átfertőződhetett? )

        Ugye ez gyógyítható?

        Lehet, hogy ez HPV? Hol szűrik, és van e rá gyógymód, vagy ha nincs, akkor ez csak terjed és terjed?

        Várom válaszukat: Üdvözlettel: Némethné

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati műtét témában

        Kedves Némethné!

        Nagyon valószínűnek tűnik, hogy mégiscsak condyloma lesz az eredmény. Ne aggódjon, de ha az ecsetelésre nem reagál, akkor műtétileg kell eltávolítani őket, a legjobb megoldás a lézeres beavatkozás lenne. Emellett nagy hangsúlyt kellene fordítani az immunrendszer erősítésére, szükség esetén gyógyszert is lehetne szedni, ha dohányzik, akkor azt nagyon jó lenne abbahagyni.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 12:46:59; Megválaszolva: 2010. február 14., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Ha sérülés, Leukoplast!
        A legkisebb seb védelmére is minden esetben szükség van.
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok