• Hüvelyfertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő köszönöm a válaszát az elözmények a következök ez a dolog kb 1 éve jelentkezett elöször egy nögyogyászati vizsgálat után nem sokkal kissé kellemetlen szagu váladekkal "hal szag"ami amugy természetesnek tünt csak a "szag" nem kesöbb gombás fertözésre utaló jelek jelentkeztek "kaneszten kombi"kezelés nálam is elmult kis idö után egy együttlét után ujbol bizonyos "szag" jelentkezett orvos antibiotikum a nevére nem emlékszem de széles spektrumu amiket emlitett arra is jo aztán ujbol gomba jelek nögyogyász savas flora válasz ginoflor és igy tovább utoljára jött m.hominis eredményami mikrobás csiraszám10'5 kenet vétel eredmény az inekcio neét nem tudom de az adagolása 1 szuri 10 nap szünet ez 5ször persze közbe a sok veszekedés ki kivel? én nem öse most ott tartuk vakbél mütét mára már meg történt megállapitották a mé petefészek gyulladást mütét közben nögyogyász rendelte ugyanazt a szurit patikába ami talán jövö honap közepére jön meg nem tudom mit tegyek tanácstalanul állok a dolog elött ebben kérnék segitséget vagy informáciot.Elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Az Önnél kimutatott kórokozó a mycoplasma több, mint 50 %-ban normálisan van jelen a hüvelyben, illetve a parter húgycsövében, ez nem szexuális úton átvitt fertőzés, ez nagyon fontos. Nem kell egymást okolniuk a fertőzés miatt, van, akinél okoz gyulladást a baktérium, van, akinél teljesen normálisan van jelen.

        Nőknél, ha nem tagja a normál hüvelyi flórának, akkor okozhat fertőzést, ami felszálló fertőzés formájában a kismedencei szerveket is megtámadhatja, így vezethet pl. petefészek gyulladáshoz. Nem tudom, milyen szurikat kapott, de a megfelelő gyógyszer erre a bakrétiumra a doxycyclin, vagy erythromycin hatóanyagú antibiotikum lenne. A Canesten kombi erre semmit sem ér, mert ez nem gombás betegség, ezért tért vissza a fertőzés.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-07 16:32:13; Megválaszolva: 2010. február 07., 16:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: