• Hormonvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 33 éves nő vagyok, van egy négy hónapos gyönyörű kisfiam és egy szerető férjem. Sajnos csökkent nemi vágyam miatt - ami már 10-12 éve áll fenn - sokat "szenvedünk" a párommal. Ezen szeretnék segíteni. Várandóságom alatt és azóta csak súlyosbodott a dolog. Mielőtt szexuálpszichológushoz fordulnék, szeretném megtudni, van e a gyógyulásnak "egyszerübb" gyógymódja (pl.gyógyszeres kezelés). Körülbelül 5 éve volt egy elektroconozatiom (méhnyakrákot állapítottak meg), a műtét nagyon jól sikerült, azóta tünetmentes vagyok. Ez után kaptam hormonkezelést. Jelenleg izzadékony vagyok, főként a mellkasomon, és rettenetesen hullik a hajam. Ezekből a tünetekből gondoltam, hogy a felborult hormonrendszeremet helyre kellene állítani. Csak remélni tudom, hogy ez a szexuális vágyamon is javítana! Lehetséges ez? Van megoldás? Érdemes hormonvizsgálatot végeztetni? Ha igen, hol? Előre is köszönöm segítségét! Üdvözlettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a szexuális élet témában

        Kedves Anita!

        Ne aggódjon annyira, bár most átmenetileg romlott helyzet, mégis megvigasztalnám, nagyon sok terhes nő, és kismama a szülés után még hónapokig sem kívánja a párját, hiszen ilyenkor minden nő, anya a gyermekére figyel, és az új szerepet tanulja. Ezért ne aggódjon túlzottan, de a szexuálpszichológust én is jó ötletnek tartom, hátha könnyebben túllendül ezen az átmeneti időszakon.

        A másik, hogy a hajhullás, és izzadás miatt inkább vashiányra gondolnék, jó lenne egy vérképet csináltatni a háziorvosnál, és szükség esetén vasat kellene szednie.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-10 14:44:53; Megválaszolva: 2010. február 10., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: