• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        38 éves vagyok és a párommal 3 éve szeretnénk babát. Egyszer sikerült teherbe esnem, de sajnos missed ab lett a vége. Ezután már alig jött meg magától a menziszem (előtte is rendszertelen volt), csak Norcoluttal sikerült meghozni. Kiderült, hogy peteérésem sincs így elküldtek meddőségire. Itt az első teszt után észrevették, hogy a pajzsmirigyem alulműködik. Elküldtek endokrinológushoz, aki egy újabb teszt után azonnal felírt Euthyrox 75? ből napi fél tablettát. A kérdésem az lenne, hogy ettől a tablettától lesz peteérésem vagy az ettől még nem lesz. Azt tudom, hogy ha jó az adag, akkor be fog állni a menziszem a normális menetbe, de hogy ettől lesz e peteérésem vagy sem azt nem mondta az orvosom. A másik kérdésem az, hogy mikortól kezdhetünk újra próbálkozni a babával?

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség, pajzsmirigy témában

        Kedves Hölgyem!

        A gyógyszer szedése közben bizonyosan az endokrinológus visszahívta kontrollra is, ahol meglátják, hogyan alakulnak a hormonszintek, és ennek megfelelően lehet a próbálkozást újra kezdeni. Mindenképpen vigye vissza az eredményeket a meddőségi szakrendelésre is.

        Amit jó tudni a hormonokról, hogy az egész hormonháztartás összefüggésben van egymással, emiatt befolyásolja a pajzsmirigy működése a nemi hormonokat is. Nem az Euthyrox csinál peteérést, és állítja be a vérzést, hanem a helyreállított pajzsmirigy hormonok segítségével a többi szerv hormonális működése is stabilabb lesz, így lehet majd peteérés is. Ezek miatt a kontrollok miatt kell majd visszamenni az endokrin leletekkel a meddőségi szakrendelésre.

         


        Kérdés: 2010-02-09 20:58:53; Megválaszolva: 2010. február 09., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: