• Habituális vetélés és immunrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor NŐ/Úr! 32 éves nő vagyok, túl 2 vetélésen(6 illetve 10 hetes korban), és számtalan vizsgálaton. Az immunológiai vizsgálat eredménye a következő lett: Antifoszfolipid antitestek, lupus anticoagulans negatív. Sm, RNP, SS-A, SS-B, Scl-70, Jo-1, Cardiolipin IgG-IgM, B2-Glikoprotein I.IgG-IgM negtív. A kérdésem az lenne, hogy a fenti negatív eredmények ellenére, lehetséges-e az, hogy az immunrendszerem túl erős, és a babákat "ellenségnek" tekinti, ebből kifolyólag megöli? Egy orvos ismerősöm szerint nekem különösen erős az immunrendszerem, ezért vetődött fel bennem a kérdés.Ha ilyen probléma létezik, mi a megoldás? Előre is köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a habituális vetélés témában

        Kedves Hölgyem!

        Ilyen nincs, emiatt nem kell aggódnia. Nincs túl erős immunrendszer, ami kilöki a babát. Rendellenesen működő immunrendszer van, ezt ellenőriznték a többféle eredménnyel. Több már oka is lehet a vetéléseknek, nem tudom, mi más van már készen, és mi az, ami még hiányozhat.

         


        Kérdés: 2010-02-09 13:44:11; Megválaszolva: 2010. február 09., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: