• Petvezeték elkötés (kinek, s milyen korban)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves, Doktor Nő! Az lenne a kérdésem: 01.) Mennyi időskorban lehet a petevezetéket elköttetni? Vagy a méhet kivenni? 02.) Kinek javasot? 03.) Lehetséges-e annak aki esetleg veszélyezetett terhes? S inkább nem szülne gyermeket. Mert nem szeretné veszélyeztetni saját életét, vagy babája életét (nehogy egészség károsult legyen a baba, így nem vállalna)! Csak érdeklődni szeretnék efelől. Igaz még messze van a nagy kérdés... De sajnos veszélyezetett terhes leszek (ha majd szeretnék gyermeket)! Orvosomat még nem kérdeztem, mennyire kockázatos. Köszönöm a választ: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a petevezeték témában

        Kedves Any!

        A méhet kivenni fogamzásgátlás céljából nem lehet.

        A petevezető lekötést bárki, aki 18 éves elmúlt kérheti, de ebben az esetben végleges megoldásról beszélünk, ami nem visszafordítható. Ha valakinek lekötik a petevezetéket, legfeljebb mikrosebészettel lehet azokat helyreállítani, de itthon nem végeznek ilyen beavatkozást, és másik dolog, hogy kétséges lenne a sikere is. Tehát itt már végleges módszerről beszélünk.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-09 13:24:25; Megválaszolva: 2010. február 09., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: