• Fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A következő probléma megoldásához vezető út megtalálásához kérném a segítségét. Kb. egy éve küzdöm azzal a problémával hogy együttlét után vagy hólyaghurut vagy hüvelyi fertőzés jön ki. Az utóbbi időben inkább a második. Ezt kezelték már gyógyszerrel, kúpokkal, és mivel egyik sem hozott hosszú távú sikert, ezért a homeopátiával is próbálkozom, természetesen orvosi felügyelet alatt. Mivel mindig együttlét után jön ki, ezért elég sok óvintézkedést megtettünk a párommal, Canestenes bekenés előtte és utána, aktus után hüvelyt öblítek kínai olajas teafaolajas szódabikarbónás vízzel. Tisztálkodáshoz teafaolajos intimmosakodót használok, és az aktushoz is használunk teafaolajas síkosítót. Ennek ellenére a fertőzés mindig kiújul. A párom tünetmentes, az én gyanúm mégis az, hogy ő fertőz vissza. A kérdésem az lenne, hogy ha nincs tünete, mégis hol bújhat meg a kórokozó, és ha elmenne urológusoz ott mi történne vele! Válaszát előre is köszönöm!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Az egyik dolog a teafaolaj lehet. Jó, valóban időszakosan sokat tud segíteni, de hosszú távon alkalmazva könnyen irritációhoz vezethet. Ezeket le kellene cserélni, meg is mondom mikre. Az intim mosakodóban olyat kell keresni, amiben lehetőleg nincs sem illatanyag, se különféle speciális összetevők. Vagy gyógyszertári lemosót válasszon. A másik a hüvelyöblítő: egyszerűen lehet tejsavas készítményeket venni, akár sima tejsavat is a gyógyszertárban, és ezt hígítva kell hüvelyöblítést végezni, de heti max. 2x, vagy 1x. Ezt pedig egy lactobacillus tartalmú hüvelykúp kövessen, így a kimosott normál flórát szépen visszapótolja a megfelelő savas közegbe. A síkosító is inkább natúr legyen.

        A másik, hogy Önnek is, és a párjának is kellene tenyésztést csinálni, mert bizony tünetmentesen is fertőzhetik egymást. Így célzottan lehetne a kórokozót kezelni, mind Önnek, mind a párjának, így megszűnhetne a folyamatos fertőzés. Érdemes lenne chlamydia tesztet is csinálni.

         


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010-02-08 21:07:57; Megválaszolva: 2010. február 08., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: