• Méhnyak fájdalom, gomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!
        Egy viszonylag komplex problémával fordulok Önhöz, érdekelne a véleménye. 22 éves nő vagyok, hormonális fog.gátlót szedek.
        Tavaly tavasszal azzal fordultam a nőgyógyászomhoz, hogy fájdalmas a szexuális együttlét méhszáj környékén, érzékeny a méhszáj, hüvely. Megvizsgált, nem látott problémát (Rákszűrést nem végzett, mert az egy éven belül (2008.júliusban) volt és negatív). Votl egy kis méhszájsebem már több éve, azt májusban lefagyasztotta. Vártam pár hónapot a gyógyulással, de a fájdalmas közösülés nem múlt el. Most voltam nála megint, gombás fertőzést és hüvelygyulladást állapított meg. (Kevés folyásom van plusz tünetként, ez eddig nem volt, viszketés meg pl. egyált nem) Az lenne a kérdésem, hogy a gombás fertőzés meglehetett Ön szerint már tavaly is, csak esetleg csupán a közösüléskor fellépő fájdalom volt a tünete, se folyás se viszketés?
        -Másik, ettől független(? ) problémám, hogy 1 hónapja végtag (izület, ideg fájdalmaimmal) fordultam orvoshoz. Neurológus nem talált gondot, vérképben a CRP szint volt kicsit magas, többi rendben. Azt mondták valamilyen vírus, vagy baktérium okozhatja. A fájdalom javult, de elő-előjön. Ön szerint lehet összefüggésben a nőgyógyászati problémámmal? Ez a hüvelygyulladás és gomba kihathat ilyen területre is? Vagy valamilyen más nőgyógyászati probléma okozhatja? Olvastam valahol, hogy méhnyakrák súlyosabb esetben okozhat ilyet.
        Rákszűrést most elvégezte az orvosom, de 2 hetet kell sajnos várni az eredményre. A héten államvizsgázom, és eléggé aggaszt ez a dolog, bár mindössze másfél éve volt az utolsó citológia, és előtte évente mindig rendben volt.
        Várom válaszát, tisztelettel!
        Anna 

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Anna!

        Az első legfontosabb pont, hogy semmilyen méhnyakrákra utaló tünete nincsen, ne aggódjon. Az ízületi fájdalomnak máshol kell keresni az okát, érdemes lenne elmennie e háziorvosához, hogy egy rutinvizsgálatot követően szükség szerint továbbirányítsa reumatológiára, vagy ortopédiára, stb.

        Az együttlét alatti fájdalmat leggyakrabban egy hüvelyfertőzés okozza, nem tudom, vajon a mostani kezelést követően megszűnt-e a panasz. Valóban nem minden fertőzés jár bővebb folyással, és az esetlegesen visszatérő panaszok esetén lehetséges, hogy tenyésztéses vizsgálattal kell megbizonyosodni a kórokozó jellegéről.

         


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-08 14:43:32; Megválaszolva: 2010. február 08., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: