• Hüvelyszárazságra eddig semmi nem vált be

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Farkas Ágnes!

        25 éves nő vagyok, kb. 1, 5-2 éve hüvelyszárazsággal küzdök.

        A vőlegényemmel 2, 5 évvel ezelőtt ismerkedtünk meg. Eleinte semmi gond nem volt a szex-szel, majd kb. fél év után elkezdtem tablettát szedni, amit fél évig szedtem, mert az elsőtől 3 hétig véreztem és már a hüvelyszárazság is tünet volt, és a második gyógyszer sem vált be igazán, esett a libidóm. Így fél évig bírtuk. A nőgyógyászom azt mondta, hogy maximum  3 hónap mire a hormonjaim teljesen visszaállnak a normál szintre.

        De sajnos nem így történt. Több alkalommal is vizsgáltak, de semmit nem találtak.

        A nőgyógyászom javasolta az intim zuhany, intim szappan rendszeres használatát. Intim szappant azelőtt is mindig használtam, intim zuhanyt nem, most sem túl rendszeresen; miután ez nem igazán vált be, javasolt egy gyógynövény alapú hüvelykúpot.Ez sem vált be.

        Gyakorlatilag jelenleg úgy áll a helyzet, hogy van egy friss pajzsmirigy és terheléses vércukor eredményem, amik negatívok. Viszont hullik a hajam, zsíros a bőröm és hüvelyszárazságom van, de sem a körzeti orvos, sem a nőgyógyász nem tudja, hogy miért.

        Együttlét során ha a hüvelyből jön nedvesség, akkor is minimális, viszont rendesen kitágul a hüvelyem az aktushoz és orgazmusom is rendszeresen és rendesen van.

        Tegnap beszéltem utoljára a nőgyógyászommal, aki azt mondta, hogy a leletek alapján semmit nem tud mondani, 3 hónapig haszáljak borax ecsetelőt, és utána beszéljük.

        Nem akarok már kísérletezni, eredményt akarok.

        Kérem segítsen abban, hogy ezen tüneteknek mi lehet az oka és hogyan lehet orvosolni mihamarabb.

        Nagyon szeretem a vőlegényemet és nem akarom őt elveszíteni.

        Előre is hálásan köszönöm válaszát!

        Tisztelettel:

        Kalibu

         

         

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyszárazság témában

        Kedves Kalibu!

        Sokat segítene, ha leírná részletesen, hogy milyenek lettek a nőgyógyászati, és egyéb (prolaktin pl.) hormoneredmények, hátha látunk benne eltérést. Emellett amit érdemes lehet csinálni az egy tenyésztéses vizsgálat, hogy nem-e esetleg egy kórokozó tart fent egy gyulladást, ami szárazsághoz vezethet.

        Addig ami segíthet a panaszok leküzdésében az a cikatridina hüvelykúp. Nem kell minden nap használni, elég 3-4 naponta, kúraszerűen. Mivel pici fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása mellett a nyálkahártya megújulását segíti, és mindezt egy zsíros alapú kúp formájában, valószínű, hogy enyhíteni fogja a panaszokat.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-07 21:29:33; Megválaszolva: 2010. február 07., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: