• Babát szeretnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr úr!

        Férjemmel 2 éve próbélkozunk a teherbeeséssel. Hozzá kell tennem, sajnos 25 évesen (most 33 vagyok, ) volt egy terhességmegszakításom, 7 évnyi fogamzásgátló szedését követően estem teherbe.

        Férjemnek van 2 gyermeke, de elvileg az Ő rossz spermeképe miatt nem jön létre a terhesség.(alacsony mennyiség, rossz minőség)

        Volt 4 sikertelen inszeminációm, jelenleg a lombikra várakozunk.

        Mivel 10 évig ápolónőként dolgoztam, sajnos több aggodalom is felmerült.

        Kérdéseim a következők:

        Lehet e a germektelenségem oka a terhességmegszakítás? Méhnyálkahártya 12mm, jó peteérés.Elvileg átjárható petevezetékek, melyek az átlagosnál kissé vastagabbak(laparoscópia)

        Egyszer a 3. inszeminációnál, másodszor ebben a hónapban a menstruáció 18 19 20 napján, pecsételtem barnásat, ami elmúlt, lehet e ez beágyazódási vérzés?

        Ha az ok a beágyazódásban keresendő, mit lehet ellene tenni, valamint az ellen, ha a szervezet megjegyezte az akkori traumát, és így védekezik?

        És végül szeretném a tanácsát kérni, hogy merjek mindezek kétségek mellett nekiindulni a lombiknak, hol kaphatok oki kezelést, mert ha kilöki a szervezetem az embriót, hiába megyek több lombikra, nem beszélve az anyagi és lelki terhekről?

        Elnézését kérem, hogy hosszúra sikerült levelem, de ezeket sajnos a meddőségi központban nem állt módomban tisztázni, mert futószalag munka folyik, és egyáltalán örülök, hogy ellátnak.

        Megértését és válaszát előre köszönöm

        Egy gyermeket kétségbeesetten váró feleség

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Feleség!

        Sajnos nem nagyon tudok válaszolni a kérdésére, mivel ezek elég speciális problémák. Hogy aztán ezek mennyire zavarhatják meg a lombik programot nem tudom, de az az érzésem hogy ezeket nem lehet előre megmondani. A lombik program is sajnos olyan, hogy vagy sikerül vagy nem. Lehetőleg minél több kizáró tényezőt kell kiiktatni, de persze nem mindig lehet.


        Kérdés: 2010-02-19 20:09:53; Megválaszolva: 2010. február 19., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.