• Clostibegytet bármikor elkezdhetem szedni vagy csak menseskor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A következő lenne a problémám: 2009 januárjában hagytam abba a fogamzásgátló szedését (Milligest). A következő 3 hónapban megjött rendesen a vérzésen, majd késett 2 hónapot.Elmentem nőgyógyászhoz, aki írt fel Norcolutot, amitől megjött. Aztán megint 2 hónap telt el vérzés nélkülÚjra voltam orvosnál, ismét kaptam Norcolutot és írt fel Clostybegitet is, mert már nagyon szeretnék gyereket. Az utolsó mensesem 2009.12.03.-08-ig volt. Azóta semmi.Csináltam több terhességi tesztet is, de mind negatív lett. A clostit még nem kezdtem el szedni. Az lenne a kérdésem, hogy amikor a nőgyógyász felírta a clostit, egyáltalán nem mondott olyasmit, hogy kéne mennem ellenőrzésre vagy tüszőpepesztő injekcióra.Sok fórumon azt olvastam, hogy ők orvosi ellenőrzés mellett szedték a gyógyszert.Ezért félek elkezdeni.Ön mit tanácsol? Azt még leírnám, hogy sajnos PCOS vagyok.Válaszát előre is köszönöm: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Éva!

        Mivel gyermeket szeretne, és rendelles a menses, PCO-t már diagnosztizáltak, érdemes lenne meddőségi, vagy nőgyógyász-endokrinológiai szakrendelésre elmennie, mert abban igaza van, hogy ha peteérés-stimulálás zajlik (különösen PCO esetén), akkor UH-os nyomonkövetés szükséges a 12-14. naptól kétnaponta, így fogják látni, hogy milyen hatással van a peteérésre a gyógyszer. Nem feltétlen szükséges a tüszőrepesztő injekció, ezt majd eldöntik akkor, amikor meglátják, hogyan reagál a Clostilbegytre.

        A gyógyszert egyébként úgy kell szedni, hogy amikor a Norcolut hatására megjön a vérzés, utána általában a 3-5. napon kell elkezdeni, 5 napon át. Ezek miatt a kérdéses pontok miatt lenne fontos a folyamatos kontroll.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-04 21:37:30; Megválaszolva: 2010. február 04., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: